18 Ocak 2012 Çarşamba

Öncelikle sizlerle şahsen izlerken bayıldığım kore dizilerini paylaşmak istiyorum.Benim top10 um:


1.Boys Over Flowers:
Boys over flowers!! Kore'nin en sevdiğim draması.Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum..Güzel bir drama..Konusuna gelince;başroldeki kzıımız Jandi,fakir bir kurutemizlemecinin kızıdır.Bir tesadüf eseri Korenin en zengin ailelerinin çocuklarının gittiği bir lisede burslu öğrenci olur.Jandi nin F4 olarak bilinen Korenin en zengin ve en yakışıklı gençleriyle yolunun kesişmesiyle olaylar başlar..Bu dizi F4 için bile izlenir.Şiddetle tavsiye edilir :)


 2.My Girl:

Çok güzel bir dramaydı.Başroldeki kız cidden süper.Yalan makinesi gibi.Jönümüzde klasik kore dizilerinde olduğu gibi zengin.İzlerken baya bir sardığım bir diziydi.Özellikle bir müziği var ki dizinin bayıldım.Yani ostları süper..
2005 yapımı olan dizi Güney Kore'de baya ilgiyle izlenmiş.Kesinlikle tavsiye ediyorum..



3.Playful Kiss
 İzlerken kızın saf hareketlerinden dolayı baya bir güldüğüm diziydi.Bu dizide boys over flowers dan kemanıyla tanıdığımız  Hyun-joong Kim'i görüyoruz.Kızımız çok saf.Jönümüz ise çok zeki ve soğuk.İkisi arasındaki çekişmeyi kızın Hyun-joong Kim'e karşı olan deli gibi aşkını konu alıyor.Bakalım aşkın karşılığı olacakmı?....











4.Personal Taste
İşte yeniden tanıdık bir yüz.Boys over Flowers tan tanıdığımız kendini beğenmiş ama romantik Lee Min Ho bu dizide tekrardan karşımıza çıkıyor.Başrollerin tanışmaları gerçekten kötü bir tesadüfle başlıyor. Sonrasında aşk var tabiki :) Bu dizi cidden süperdi.Tavsiye ediyorum.. 

5.Goong(Düşlerimin Prensi):
Tam bir geleneksel Kore dizisi.Kore de  çok ilgiyle izlenmiş ve Türkiye de de büyük bir ilgi topluluğu oluşturan bir dizi.Konusu:Dizi Kral'ın hastalandığı haberiyle başlar. Kral'ın her an ölebileceği düşüncesiyle veliaht prens Shin'e bir eş bulmak gereklidir. Shin, balerinlikle uğraşan Hyorin'e evlenme teklif eder ama Hyorin balerin olmayı daha çok istediğini söyleyerek onu reddeder. Bunun üzerine Shin, daha önce verilmiş bir sözün üzerine Chae-kyong adında bir kızla evlenmek zorunda kalır... Chae-kyong'un saray yaşamına alışma süreci, diğer kral adayı Yul'un da İngiltere'den gelmesiyle olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...
Eğlenceli bir Kore draması.Tavsiye edilir..


6.You're beautiful
Hikaye bir idol grup ve onların yaşamlarını anlatıyor..
Jang Keun Suk  bir idol grubunun üyeleri arasına katılan Hwang Tae Kyung'u oynayacak.
Park Shin Hye ayrı yumurta ikizlerini oynuyor -biri erkek ve biri kadın. Daha büyük olan erkek kardeşin adı Go Mi Nam ve  daha genç olan kız kardeşin adı Go Mi Nyeo.
Mi Nam zaten meşhur olan üç kişilik bir idol grubuna dördüncü olarak alınır. Ancak ciddi bir kaza geçirince Mi Nyeo kardeşinin kimliğini ve yerini almaya zorlanır.O ve grup üyesi Tae Kyung ilk başta çekişme ve didişmelerine rağmen aşk dolu bir ilişki ortaya çıkar.

İzleerken baya bir eğlendim.Bu diziyi izleyebileceğiniz diziler kategorisine hemen koyabilirsiniz.. 

7.You 've fallen for me 



Lee shin modern müzik bölümünden bir üniversite öğrencisidir. Ayrıca o solist ve “the stupid” grubunun gitarcısıdır. Shin iyi görünümüyle tanınan ve müzik için güçlü bir tutku, ama gerçekte soğuk, müzikle hiçbir alakası yok ve gelecek için hiçbir hayali ve planı yoktur. Başlangıçta Yoon Soo’ yu seviyordu. Üniversitede bir dans profesörü, fakat Lee kyu won ile karşılaştığı zaman bütün bunlar değişti. Saygın bir ailenin çocuğu olarak doğan Lee Kyu Won geleneksel kore araçlar bölümünden, özellikle gayageum kullanan zeki ve sempatik bir öğrencidir. Kyu Won'nun büyük babası kendi yaşı üstündeki geleneksel üç müzisyenden birisidir ve onun en büyük dileği torununu büyük bir geleneksel müzik dahisi olarak görmektir.Dedesinin beklentilerini yaşatmak için çalışıyor, Kyu Won kendini eğitimine daldırmış ve o çalışmaları dışında hiçbir şey bilmeyen bir üniversite öğrencisi olmuştur.Arkadaşları “"The Stupid" hayranı oldukları için , onlarla grubun konsere gitmek zorunda kaldı.O orada Lee Shin canlı performansını gördü ve onu hemen büyüledi. You re beautiful da pek yakıştırmıştık onları ama olmamıştı araları..Kısmet bu diziyeymiş..Hadi bakalım hayırlısı.Keyif alacağınızı düşünüyorum..

8)Coffee Prince
 
Bir kız kardeşi ve dul annesinden başka kimsesi olmayan Go Eun Chan (Yoon Eun Hye), genç yaşına ve bir kız olmasına rağmen ağır hayat şartları nedeniyle kız olduğunu saklayarak çalışmak zorundadır. Hayatı boyunca bol yaşamış ve iyi bulmuş olan Choi Han Kyul (Gong Yoo) ise onu yola getirmek isteyen büyük annesinin uğraşlarına karşı direnmekte ve bir kaçış yolu aramaktadır. 






Tesadüfi bir şekilde, bir erkek gibi görünen Co Eun Chan ile yolu kesişen Choi Han Kyul'un hayatı da bundan sonra hızla değişecek ve kaderleri onları Coffee Prince isimli, güzeller güzeli, dostluklarla kurulu ve sevgi ile örülü kahve dükkanının açılışına götürecektir. İzleyebileceğiniz dizi kategorisine ekleyebileceğiniz eğlenceli bir dizi..


9)My Princess 

Sıradan bir kızın prenses olma öyküsü.Lee Seol, sıradan bir üniversite öğrencisidir. Bazı olaylar sonucunda prenses olduğunu öğrenir. Kore’nin en büyük şirketlerinden biri olan  Daehan Grup’un başkanının torunu olan Park Hae Young, Lee Seol’a görgü kurallarını öğretecektir.ve daha sonrasında tahminde ettiğiniz üzere ikisi arasında aşk doğar.İşte klaik kore dizisi.Ama yinede bunları izlemek çok eğlenceli oluyor.

10)Marry me Marry 

Ui Mae-Ri, flört etmekte pek deneyimli olmayan inatçı bir kadındır. O çok zorlu biri olan rockcı Kang Mu-Kyul (Jang Geun-Suk) ile flört etmeye başlar.Byun Jung-In'ın ortaya çıkmasıyla karşılasacakları zorluklar başlar...
You're beautiful'dan aşina olduğumuz Jang Geun-Suk'un eğlenceli bir dizisi..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder